Deprecated: Hook elementor/widgets/widgets_registered is deprecated since version 3.5.0! Use elementor/widgets/register instead. in /customers/9/5/4/lifebh.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5758 Omega-3 – life boost health
Skip to content

Life BOOST Health

Omega-3

Fett är ett energigivande näringsämne som spelar en viktig roll för kroppens normala funktioner. Det fungerar bland annat som energilager, stötdämpare och skydd för organ samt bibehållande av kroppstemperatur. Det finns icke-essentiella och essentiella (livsnödvändiga) fettsyror, de essentiella fettsyrorna kan inte tillverkas i kroppen varför man riskerar brist om man inte tillför dessa genom den dagliga kosten. Omega-3 är ett exempel på en essentiell fettsyra och Omega-3 innehåller i sin tur de långa fettsyrorna EPA och DHA som är kända för sina positiva hälsoeffekter.

Omega 3 är en viktig fettsyra som finns i fet fisk och som har flera positiva hälsoeffekter på bland annat hjärnan och nervsystemet. Det är ett ämne som kroppen inte kan producera själv och därför måste få i sig den antingen genom kosten eller som som kosttillskott kapslar.

 

Omega 3 är egentligen ett samlingsnamn för en rad fleromättade fettsyror. EPA och DHA är två av de enskilda fettsyrorna som är de viktigaste för kroppen. De bidrar bland annat till en normal hjärt- och kärlfunktion. Omega 3 förekommer naturligt i fet fisk som lax, i vissa nötter och vegetabiliska oljor. Många äter inte en tillräckligt varierad kost för att få i sig ämnet genom kosten. Då är det bra att ta det i form av kosttillskott. Life Boost Health erbjuder ett brett sortiment av omega 3 i form av klassiska kapslar, softgel kapslar och även i flytande form. Genom att välja en av dessa produkter kan man lätt se till att få i sig den mängd som behövs.

Trots att det är möjligt att få i sig omega 3 genom livsmedel är det inte ovanligt att vi någon gång i livet drabbas av brist på den. Symptomen som kan uppstå när man inte fått i sig tillräckligt med ämnet är bland annat torr hud, dåliga naglar och trötthet. Då kan det vara bra att köpa omega 3 kapslar som innehåller den fettsyra som behövs. Om man är osäker på hur mycket man behöver finns det dagliga rekommenderade intaget angivet på förpackningarna. Antalet kapslar man bör ta brukar vara mellan en till tre om dagen. Men det beror på vilken styrka det är på kapslarna och hur ofta man får i sig omega 3 genom kosten.