Skip to content

Life BOOST Health

CLA

CLA står för conjugated lineolic acid (konjugerad linolsyra) och är en fettsyra som finns naturligt i nötkött och mjölk. Denna fettsyra har visat sig kunna ändra kroppssammansättningen på så sätt att den minskar andelen kroppsfett och ökar andelen muskelmassa. Om du vill bevara formen eller förändra din kroppssammansättning är CLA ett bra alternativ. CLA hjälper till att minska på fettet men samtidigt öka din muskelmassa.

Vill du förändra din kroppssammansättning? Då är CLA ett bra alternativ. CLA är en essentiell omega-6 fettsyra som blivit väldigt populär tack vare sina hälsosamma egenskaper. Denna fettsyra kan ändra kroppssammansättningen genom att minska andelen fett och öka andelen muskelmassa.

CLA, eller conjugated lineolic acid, är en konjugerad linolsyra inom fettsyragruppen omega-6. Denna fettsyra kan du få i dig via en god kosthållning eftersom ämnet finns naturligt i flera livsmedel, så som mjölk och nötkött. Men det kan vara svårt att få i sig den mängd som behövs för att uppnå ett önskat resultat. Då går det att ta konjugerad linolsyra som ett kostillskott som finns i kapslar. Med hjälp av CLA bygger man muskler på ett mer effektivt sätt eftersom det vid fysisk aktivitet bränner fett utan att reducera muskelmassa. Ämnet verkar genom att hämma enzymet i kroppen som finns i fettbildande processer samt att motverka fettlagringen i kroppens fettvävnad. CLA har i flera studier som gjorts på kroppssammansättning visat just detta.

CLA har utöver fettbränning också en antioxidant effekt, vilket bland annat stärker immunförsvaret och reparerar skadade cellmembran. Kosttillskottet kan tas dagligen eller i samband med olika faser i träningen där målet är att förändra kroppens sammansättning genom att reducera kroppsfett utan att minska muskelmassa. Life Boost Health erbjuder ett brett sortiment av högkvalitativa kapslar från olika producenter. Kosttillskottet är naturligt, till exempel utvinns Ultimate CLA som finns i Life Boost Health s sortiment, från tistelolja. För att få en maximal effekt rekommenderas 1–2 kapslar två gånger per dag vid en dosering av 1000 milligram CLA per kapsel. Tillskottet ger vanligtvis inga biverkningar, men personer med känslig mage kan påverkas initialt och för att undvika detta bör man trappa upp försiktigt och sedan följa rekommenderad dos.