Skip to content

Life BOOST Health

Magnesium

Magnesium är kroppens viktigaste mineral. Det är ett grundämne som är viktigt för benstommen, skelettet, proteinsyntesen och det centrala nervsystemets funktioner. Det ingår i över 300 metaboliska reaktioner och behövs för hjärtat, musklerna och cellernas funktion. Magnesium styr även upptaget och utnyttjandet av kalcium i kroppen. Magnesium finns i en mindre mängd i de flesta baslivsmedel samt i vårt kranvatten. Magnesiumbrist kan uppstå vid kostrestriktion eller vid vissa sjukdomar och kan bl.a. orsaka benskörhet, migrän, muskelsvaghet, hämmad tillväxt, kramper och sömnsvårigheter. Ett dagligt tillskott av magnesium kan vara ett bra sätt att säkerställa ett adekvat intag.

Magnesium är ett mineral som deltar i hundratals metaboliska reaktioner i vår kropp. Magnesium är involverat i allt från DNA-replikation till proteinsyntes, kognitiva funktioner och benhälsa. Magnesium är även involverat i alla processer där kroppen använder energi, bl.a. alla muskelrörelser och nervimpulser. Magnesium i kapslar är att rekommendera efter träning för ett snabbt upptag i kroppen. Hos Life Boost Health hittar du allt du söker bland kosttillskott.

Magnesium är en viktig mineral för hjärta, muskler och cellens funktioner. Något som kroppen behöver för att må bra och speciellt vid träning. Har kroppen ett underskott av magnesium kan det på sikt leda till magnesiumbrist, vilket påverkar kroppen och träningen negativt. Det visar sig vanligen genom muskelsvaghet, trötthet och muskelkramper som försvårar både personliga mål och resultat i träningen. Mineralämnet understödjer ett normalt fungerande nervsystem och muskler samt produktion av protein. Life Boost Health erbjuder ett brett sortiment av olika märken, som alla maximerar både mående och träning. Beroende på vad för slags träning du utför finns det magnesium i olika utföranden som är bra för tunga lyft och som förbättrar greppförmågan. Det finns även magnesium-te för återhämtning som kan intas innan sänggående.

Magnesium finns bland annat i vårt kranvatten och i de flesta baslivsmedel som vi äter, men ibland är det inte tillräckligt och behöver tillsättas genom antingen tabletter eller flytande. På ett enkelt och smidigt sätt kan man använda sig av kosttillskott för att få ett magnesiumtillskott för att undvika de negativa följder som kan bli vid magnesiumbrist. Magnesium finns både i kapslar och som flytande magnesium beroende på vad man föredrar. Flytande magnesium är lätt för kroppen att ta upp och är ett alternativ för de som inte vill äta i tablettform. Kapslar är ett bra alternativ för att magnesiumet ska kunna komma längre ner i matsmältningen. Life Boost Health har ett brett utbud av magnesiumkosttillskott, något för allas livsstil.