Skip to content

Life BOOST Health

Mineraler

 

Mineraler är ickeorganiska ämnen som behövs för många av kroppens funktioner. Flera mineraler räknas som essensiella näringsämnen, dvs att de är livsnödvändiga för oss människor. De essensiella mineraler som behövs i större mängd kallas för makroelement, hit hör bland annat kalcium, fosfor, natrium och magnesium. Essensiella mineraler som behövs i något mindre mängd kallas för mikroelement och hit räknas bla. järn, zink, koppar och selen. I kroppen behövs mineraler bland annat för uppbyggnad av skelett och normal muskelfunktion samt vid processer i ämnesomsättningen.

Mineraler är livsviktigt för kroppens funktioner, då kroppen inte kan producera det på egen hand utan måste tillföras genom kost eller kosttillskott. En viktig mineral är kalcium som har en stor betydelse för ämnesomsättningen och uppbyggnaden av benstommen. Att ta ett tillskott av mineraler är klokt, speciellt vid träning.

 

Essentiella mineraler är något kroppen måste ha, exempel på det är kalcium och magnesium. Icke-essentiella mineraler är bland annat järn, zink, jod och krom som även kallas för spårämnen. De hjälper till att skydda kroppens celler, minskar trötthet och bibehåller normala blodsockernivåer. Kroppen behöver ett extra tillskott för att orka med och för att kunna bygga muskler. Det går åt mycket resurser vid träning där det är nödvändigt att fylla på sitt förråd antingen från kosten eller kosttillskott. Hos Life Boost Health erbjuder vi ett stort sortiment av olika sorters mineraler, som tabletter, brustabletter eller i flytande form. Här hittar du produkter från kända märken som Better You, Delta Nutrition och Star Nutrition. Dessa produkter bidrar till normal muskelfunktion, motverkar trötthet samt bidrar till normala testosteronnivåerna.

Det är bra att tillsätta mineraler då fysisk aktivitet under lång tid kan påverka kroppens resurser. Äter du inte mjölkprodukter för att få i dig kalcium, är det enklaste sättet att få i sig det genom kosttillskott. En annan viktig mineral för kroppen är kalium som är viktig för nerv- och muskelfunktion, som hjälper till att hålla en normal syra-basbalans och reglera blodtrycket. Kalium finns i nästan alla livsmedel, men i högre halter i bland annat nötter, potatis, kött, fisk och grönsaker. Järn är en nödvändig mineral för att kunna hjälpa till att transportera runt syret i blodet. Hos Life Boost Health hittar du ett bra urval av högkvalitativa järntabletter som ser till att hålla dina järnnivåer i balans.